Εξάμηνος Κύκλος Μαθημάτων Φωτογραφίας εξ αποστάσεως μέσω ίντερνετ

Eξάμηνος κύκλος μαθημάτων φωτογραφίας του Fotoart με τον Δημήτρη Ασιθιανάκη

Κάντε μου αίτημα φιλίας στο facebook για περισσότερες πληροφορίες

https://www.facebook.com/dimitrios.asithianakis

Νέος Εξάμηνος Κύκλος Μαθημάτων Φωτογραφίας Οκτώβριος 2021 - Απρίλιος 2022

Τηλέφωνο επικοινωνίας 6944303397 -2105745625

Όλα τα μαθήματα του fotoart και για αρχάριους και για προχωρημένους από τον Μάρτιο του 2020 γίνονται αποκλειστικά σε πραγματικό χρόνο εξ αποστάσεως μέσω ίντερνετ!

Το πρόγραμμα είναι ακριβώς το ίδιο με τα μαθήματα με την φυσική παρουσία στην Αθήνα που διαρκούν από τον Οκτώβριο μέχρι και τον Απρίλιο (Εξάμηνος Κύκλος Μαθημάτων Φωτογραφίας). Απευθύνονται σε όλους τους φίλους που θέλουν να κάνουν μαθήματα φωτογραφίας στην Ελληνική γλώσσα οπουδήποτε στην Ελλάδα και τον κόσμο. Τα μαθήματα είναι δομημένα σε τρεις άξονες. Θεωρητικά μαθήματα για την τεχνική της φωτογραφίας, Θεωρητικά μαθήματα για την ιστορία και την αισθητική της Φωτογραφίας και φωτογραφικές ασκήσεις. Τα μαθήματα πραγματοποιούνται σε συγκεκριμένη ώρα, μια φορά την εβδομάδα μέσω προγράμματος που επιτρέπει την μετάδοση ήχου και εικόνας σε πραγματικό χρόνο από και προς τους υπολογιστές των μαθητών (συνήθως μέσω skype).

Μέσα από τα θεωρητικά μαθήματα για την τεχνική της φωτογραφίας οι μαθητές αποκτούν όλες οι απαραίτητες φωτογραφικές γνώσεις για την ψηφιακή φωτογραφία και τον εξοπλισμό της και σε συνδυασμό με τις φωτογραφικές ασκήσεις αποκτούν την σιγουριά που χρειάζεται ώστε να ασχοληθούν με άνεση με όποιον τομέα της φωτογραφίας τους ενδιαφέρει.

Τα θεωρητικά μαθήματα για την ιστορία και την αισθητική της Φωτογραφίας  είναι η μελέτη του έργου σημαντικών φωτογράφων που χάραξαν την ιστορία του μέσου, η εξέλιξη των σύγχρονων ρευμάτων της Φωτογραφίας καθώς και η σχέση της με τις υπόλοιπες τέχνες.

Οι φωτογραφικές ασκήσεις είναι εβδομαδιαίες ασκήσεις που τα αποτελέσματα τους αναλύονται στην τάξη ώστε να επισημανθούν οι αδυναμίες αλλά κυρίως οι συμμετέχοντες να καταλάβουν τις ιδιαιτερότητες  αλλά και τις δυνατότητες που τους δίνει η Φωτογραφία ώστε να βελτιώνουν βδομάδα μα την βδομάδα τα εκφραστικά τους μέσα.

Οι μαθητές τους εξάμηνου κύκλου εξ αποστάσεως συμμετέχουν σε ένα κοινό κλειστό γκρουπ στο facebook μαζί με τους μαθητές των τμημάτων με την φυσική παρουσία. Μια πολύ χρήσιμη ομαδική δραστηριότητα όπως έχει αποδειχθεί τα προηγούμενα χρόνια, που διευρύνει την ύλη των μαθημάτων, βελτιώνει την επικοινωνία με τον δάσκαλο αλλά και των μαθητών μεταξύ τους και κρατάει σε επαφή την ομάδα μέχρι το επόμενο μάθημα. Στους συμμετέχοντες δίνονται δωρεάν σε ηλεκτρονική μορφή (.pdf) 3 βιβλία του Δημήτρη Ασιθιανάκη. "Η Ιστορία της Φωτογραφικής μηχανής", "Η Φωτογραφική μηχανή, οι φωτογραφικοί φακοί και τα φίλτρα", "30 Σπουδαίοι Φωτογράφοι".

Οι μαθητές του εξάμηνου κύκλου των μαθημάτων φωτογραφίας μπορούν αν έχουν την δυνατότητα να ταξιδέψουν  στην Αθήνα, να παρακολουθήσουν το μάθημα και με φυσική παρουσία, να συμμετέχουν κανονικά και στις ομαδικές δραστηριότητες όλης της ομάδας, τις φωτογραφικές βόλτες αλλά και τις φωτογραφικές εκδρομές. Δεν θέλει ρώτημα ότι οποιαδήποτε στιγμή βρεθούν στην Αθήνα, η εγώ ταξιδέψω στον τόπο που διαμένουν, είμαι στην διάθεση τους για την οποιαδήποτε βοήθεια.

Οι εγγραφές ξεκίνησαν στις 14 Σεπτεμβρίου.

Σε όλα τα τμήματα των αρχαρίων τα μαθήματα θα γίνονται εξ αποστάσεως.Έχει σχηματιστεί ήδη τμήμα για μάθημα κάθε Τρίτη απόγευμα 6-10 και τμήμα για μάθημα κάθε Τρίτη πρωί 9-1 που έχουν και τα δυο διαθέσιμες θέσεις . Έναρξη μαθημάτων 12 Οκτωβρίου για τα τμήματα της Τρίτης.

Τι λένε οι μαθητές που παρακολούθησαν τον εξάμηνο κύκλο μαθημάτων

Θυμάμαι σαν χθες την πρώτη μας “fotoart” γνωριμία... -"Για πείτε μου ένας ένας... Ποιός είναι ο στόχος σας.... Ακούστηκαν πολλές απαντήσεις και θέλω απ'όλους ... Όταν ήρθε η σειρά μου είπα...: "Αγαπώ την φωτογραφία από μικρή και θα ήθελα να μάθω...Όπως και να έχει όμως θέλω να χαρώ αυτό το φωτογραφικό ταξίδι..." Και το ταξίδι έγινε... Ένα ταξίδι, που μετά απ'όλο αυτό που ζήσαμε,τίποτα δεν είναι το ίδιο... Ο τρόπος που παρατηρούμε, που σκεφτόμαστε,που αντιλαμβανόμαστε, που κρίνουμε το τι και το πως. Ο τρόπος έκφρασης...τρόπος ζωής μας... Όσο για την φωτογραφική μας πρόοδο...; Ο χρόνος θα το πει. Απίστευτη εμπειρία πραγματικά! Κάποτε μου είπες ότι τον δάσκαλο τον βρίσκει ο μαθητής. Πως όταν γεννηθεί η ανάγκη, εκείνος οδηγείται στον δάσκαλο του... Δεν ξέρω...πραγματικά...πάντως θεωρώ πολύ μεγάλη τιμή και ευλογία αυτή την συνάντηση! Το "ταξίδι" αυτό λοιπόν ήταν από τα ομορφότερα της ζωής μου... Ευχαριστώ !!!

Κασσιανή

Ένα διαφημιστικό στο ίντερνετ για μαθήματα φωτογραφίας μου έκανε το κλικ μωρέ λεςςς λέω μέσα μου... Δεν χάνω τίποτα λέω σιγα .... Στην απέναντι γραμμή ο Δημήτρης (ο δασκαλος) και εκεί στην κουβέντα ψηθηκα άσχημα εκεί ήταν και η αρχή τις μαγείας για την φωτογραφια.... Πες το αγάπη... Πες το λατρεία η ακόμη και μαγεια ένα είναι το μόνο σιγουρο καταφέραμε να νιώσουμε σαν μια οικογένεια όπου ο καθένας είναι ξεχωριστός αλλά όλοι μια ομάδα χάρηκα πολύ που γνώρισα αυτούς τους ανθρώπους και πιο πολύ τον αρχηγό και δημιουργό αυτής τις οικογένειας φυσικά τον δάσκαλο Dimitrios Asithianakis ευχαριστούμε για όλα τα λέμε σύντομα στον καινούργιο κύκλο μας ι.... Τα καλύτερα έρχονται ...

Χρήστος

Ευχαριστώ Δημήτρη μας,γιατί είσαι ένας εξαιρετικός ΔΑΣΚΑΛΟΣ που με την αγάπη σου για την φωτογραφία,την εμπειρία σου,την μεταδοτικότητα και την αγάπη σου για τους μαθητές σου,κατάφερες να κερδίσεις την εμπιστοσύνη μας και σε 6μόλις μήνες να "μας δημιουργήσεις " από το μηδέν. Θα ήμουν πολύ λυπημένη αν έκλεινε ο κύκλος εδώ... Αλλά ευτυχώς... Διακοπές λοιπόν κι επανερχόμαστε για τον δεύτερο κύκλο... Σ'ευχαριστώ πολύ για όλα ΔΑΣΚΑΛΕ! Αγαπημένη ομάδα...Καλό καλοκαίρι!!! Και μην ξεχνάτε... "Πιο σφιχτά κάδρα και τολμήστε"!!!

Μαρινίκη

Η φωτογραφία είναι ένας τρόπος έκφρασης της πραγματικότητας γύρω μας. Κάποιοι διαθέτουν έμφυτο ταλέντο και κάποιοι χρειάζονται απλά κάποιον με πείρα, γνώσεις αλλά και αγάπη γι' αυτό που κάνει, ώστε να ξυπνήσει τον ''καλλιτέχνη'' που κρύβεται μέσα τους.Ο δάσκαλος διαδραματίζει πολύ σημαντικό ρόλο σε αυτό.

Η συμμετοχή μου στον κύκλο σεμιναρίων του κύριου Δημήτρη με έκανε να αγαπήσω τη φωτογραφία.Το πάθος του για την φωτογραφία, η μεταδοτικότητα, η ενέργεια, η κατανόηση, ο επαγγελματισμός και η θετική ατμόσφαιρα στην τάξη ήταν κάθε φορά στο 100%. Το σεμινάριο αυτό μας δίδαξε οτι η φωτογραφία είναι τέχνη και όχι επάγγελμα, μια τέχνη με την οποία μπορεί να ασχοληθεί ο καθένας, αρκεί να το θέλει πραγματικά και να αφιερώσει χρόνο ώστε να ανακαλύψει τι του ταιριάζει και τι ''κουμπώνει'' πάνω του καλύτερα.

Μέσα από την πρακτική εφαρμογή του θεωρητικού πλαισίου, σε καθημερινή μπορώ να πω βάση, μπορέσαμε να αυτο-βελτιωθούμε, να ενισχύσουμε την αυτοπεποίθηση και την αυτοεκτίμηση μας σαν φωτογράφοι, να διευκολύνουμε την φωτογραφική μας πορεία, μα πάνω απ' όλα να αντιληφθούμε την καθημερινότητα με άλλο μάτι, πιο όμορφο και πιο δημιουργικό.

Αρετή

Όταν ξεκίνησα το σεμινάριο, ήθελα να μάθω να χειρίζομαι και να ρυθμίζω σωστά την μηχανή μου για να βγάζω καλές φωτογραφίες. Ο Δημήτρης όμως πέρα από τις τεχνικές που μας έμαθε, εμβάθυνε περισσότερο στο να βγάλει τον φωτογράφο από μέσα μας, που με τη μηχανή του αποτυπώνει τη στιγμή το συναίσθημα και την ένταση μέσα σε ένα κάδρο. Η κατάρτιση και το ταλέντο του μας οδήγησε να βρει ο καθένας μας τον καλλιτέχνη μέσα του.

Δημήτρη σε ευχαριστώ πολύ γιατί με τις γνώσεις και την εμπειρία σου, στέκεσαι κοντά μου σε οτιδήποτε χρειάστηκα ακόμα και μετά την λήξη των μαθημάτων.

Μιχάλης

Η φωτογραφία μου άρεσε από μικρή...μεγαλώνοντας έγινε πια αναπόσπαστο κομμάτι των διακοπών μου...κι όταν μεγάλωσα πια αρκετά και είχα το χρόνο να ασχοληθώ περισσότερο, άρχισε να με ενδιαφέρει η τεχνική της, για να έχω ένα ποιοτικότερο αποτέλεσμα. Έψαχνα στο διαδίκτυο ό, τι σεμινάρια φωτογραφίας υπήρχαν, όλα δια ζώσης , όμως τελικά κατάλαβα ότι ο χρόνος μετακίνησης θα ήταν πολύ μεγάλος και σχεδόν ίσος με το χρόνο του μαθήματος, οπότε δεν το αποφάσιζα εύκολα...Ήρθε κι ο κορωνοιός και όλα έγιναν ακόμα πιο δύσκολα...Ώσπου μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μου γνώρισε το χώρο του fotoart και τον Δημήτρη Ασιθιανάκη. Από την πρώτη στιγμή που μιλήσαμε τηλεφωνικά, εξάλειψε κάθε αμφιβολία μου για τα μαθήματα από απόσταση. Στην πράξη βέβαια ήταν ακόμα καλύτερα για μένα, που δεν έχω και πολύ εμπειρία με διαδικτυακές συνδέσεις. Γνωρίστηκα με άτομα από πολλά μέρη της Ελλάδας, και μέσα από τις εβδομαδιαίες ασκήσεις μας, ταξίδεψα αρκετές φορές στα όμορφα μέρη του τόπου μας. Η δομή του μαθήματος ήταν εξαιρετική: η γνωριμία της δουλειάς διάσημων φωτογράφων, πολλούς από τους οποίους δεν γνώριζα, μου αποκάλυπτε κάθε φορά το μεγαλείο αυτής της τέχνης. η τεχνική της φωτογράφισης, έτσι ώστε να έχουμε τις γνώσεις να αγγίξουμε αυτό το μεγαλείο και ένα πλούσιο δίωρο με ασκήσεις, με φωτογραφίες δικές μας, με ενθαρρυντική κριτική και σχολιασμό, επίλυση αποριών που για μένα ήταν το πιο εποικοδομητικό μέρος του μαθήματος. Οι φωτογραφικές βόλτες δεν έγιναν στην ώρα τους λόγω των περιορισμών της πανδημίας, ήταν όμως αφορμή για αφομοίωση των όσων είχαμε μάθει και ευκαιρία για επίλυση αποριών στην πράξη. Περιμένω σύντομα να ενταχθώ στο τμήμα των προχωρημένων για να ζήσω νέες φωτογραφικές εμπειρίες.

Μαρία

Το τμήματα είναι ολιγομελή και τα μαθήματα είναι 4ωρα

Διάρκεια Μαθημάτων Οκτώβριος 2021 - Απρίλιος 2022

4 ώρες την εβδομάδα - Συνολικά πάνω από 120 ώρες

Κόστος Μαθημάτων 490 ευρώ σε 7 δόσεις (Πληρωμή: προκαταβολή 70 ευρώ με την εγγραφή (η δόση του μηνός Οκτωβρίου) και 6 μηνιαίες δόσεις των 70 ευρώ στην αρχή των μηνών Νοεμβρίου, Δεκεμβρίου, Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου, Μαρτίου και Απριλίου)

Καθηγητής : Δημήτρης Ασιθιανάκης (Βιογραφικό)

Επικοινωνία μέσω Facebook: https://www.facebook.com/dimitrios.asithianakis

Εγγραφές γίνονται σε όλη την διάρκεια του Σεμιναρίου αρκεί να υπάρχουν θέσεις. Το καλύτερο βέβαια θα είναι κάποιος να το παρακολουθήσει από την αρχή.

Στείλτε email με τα πλήρη στοιχεία σας (ΟΝΟΜΑ - ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ - ΤΗΛΕΦΩΝΟ - ΚΙΝΗΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ) στο infointernetinfo.gr με τίτλο ( ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕΣΩ ΙΝΤΕΡΝΕΤ) ή επικοινωνήστε μέσω τηλεφώνου Δημήτρης Ασιθιανάκης 210 5745625 - 6944 303397

ΕΞΑΜΗΝΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΜΕΣΩ ΙΝΤΕΡΝΕΤ 2021-2022