Εξάμηνος Κύκλος Μαθημάτων Φωτογραφίας εξ αποστάσεως μέσω ίντερνετ

Ο εξάμηνος κύκλος μαθημάτων φωτογραφίας από τον Δημήτρη Ασιθιανάκη και το fotoart από την περίοδο 2018-2019 θα γίνεται  και εξ αποστάσεως  μέσω ίντερνετ.

Νέος Εξάμηνος Κύκλος Μαθημάτων Φωτογραφίας Οκτώβριος 2018 - Απρίλιος 2019

Το πρόγραμμα είναι ακριβώς το ίδιο με τα μαθήματα με την φυσική παρουσία στην Αθήνα που διαρκούν από τον Οκτώβριο μέχρι και τον Απρίλιο (Εξάμηνος Κύκλος Μαθημάτων Φωτογραφίας). Τα μαθήματα είναι δομημένα σε τρεις άξονες. Θεωρητικά μαθήματα για την τεχνική της φωτογραφίας, Θεωρητικά μαθήματα για την ιστορία και την αισθητική της Φωτογραφίας και φωτογραφικές ασκήσεις. Τα μαθήματα πραγματοποιούνται σε συγκεκριμένη ώρα, μια φορά την εβδομάδα μέσω ειδικού λογισμικού που επιτρέπει την μετάδοση ήχου και εικόνας σε πραγματικό χρόνο από και προς τους υπολογιστές των μαθητών (συνήθως μέσω skype).

Μέσα από τα θεωρητικά μαθήματα για την τεχνική της φωτογραφίας οι μαθητές αποκτούν όλες οι απαραίτητες φωτογραφικές γνώσεις για την ψηφιακή φωτογραφία και τον εξοπλισμό της και σε συνδυασμό με τις φωτογραφικές ασκήσεις αποκτούν την σιγουριά που χρειάζεται ώστε να ασχοληθούν με άνεση με όποιον τομέα της φωτογραφίας τους ενδιαφέρει.

Τα θεωρητικά μαθήματα για την ιστορία και την αισθητική της Φωτογραφίας  είναι η μελέτη του έργου σημαντικών φωτογράφων που χάραξαν την ιστορία του μέσου, η εξέλιξη των σύγχρονων ρευμάτων της Φωτογραφίας καθώς και η σχέση της με τις υπόλοιπες τέχνες.

Οι φωτογραφικές ασκήσεις είναι εβδομαδιαίες ασκήσεις που τα αποτελέσματα τους αναλύονται στην τάξη ώστε να επισημανθούν οι αδυναμίες αλλά κυρίως οι συμμετέχοντες να καταλάβουν τις ιδιαιτερότητες  αλλά και τις δυνατότητες που τους δίνει η Φωτογραφία ώστε να βελτιώνουν βδομάδα μα την βδομάδα τα εκφραστικά τους μέσα.

Οι μαθητές τους εξάμηνου κύκλου εξ αποστάσεως συμμετέχουν σε ένα κοινό κλειστό γκρουπ στο facebook μαζί με τους μαθητές των τμημάτων με την φυσική παρουσία. Μια πολύ χρήσιμη ομαδική δραστηριότητα όπως έχει αποδειχθεί τα προηγούμενα χρόνια, που διευρύνει την ύλη των μαθημάτων, βελτιώνει την επικοινωνία με τον δάσκαλο αλλά και των μαθητών μεταξύ τους και κρατάει σε επαφή την ομάδα μέχρι το επόμενο μάθημα.

Οι μαθητές του εξάμηνου κύκλου των μαθημάτων φωτογραφίας μπορούν αν έχουν την δυνατότητα να ταξιδέψουν  στην Αθήνα, να συμμετέχουν κανονικά και στις ομαδικές δραστηριότητες όλης της ομάδας, τις φωτογραφικές βόλτες αλλά και τις φωτογραφικές εκδρομές. Δεν θέλει ρώτημα ότι οποιαδήποτε στιγμή βρεθούν στην Αθήνα, η εγώ ταξιδέψω στον τόπο που διαμένουν, είμαι στην διάθεση τους για την οποιδήποτε βοήθεια.

Έναρξη Μαθημάτων Πέμπτη 11 Οκτωβρίου. Οι εγγραφές ξεκίνησαν στις 3 Σεπτεμβρίου.

Σχηματίστηκε τμήμα που τα μαθήματα θα γίνονται εξ αποστάσεως κάθε Πέμπτη απόγευμα 6-10 και έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον για τμήμα που τα μαθήματα θα γίνονται πρωί.

Το τμήματα είναι ολιγομελή και τα μαθήματα θα είναι από 3ωρα μέχρι 4ωρα ανάλογα με τις συμμετοχές

Διάρκεια Μαθημάτων Οκτώβριος 2018 - Απρίλιος 2019

4 ώρες την εβδομάδα - Συνολικά πάνω από 120 ώρες

Κόστος Μαθημάτων 490 ευρώ σε 7 δόσεις (Πληρωμή: προκαταβολή 70 ευρώ με την εγγραφή και 6 μηνιαίες δόσεις των 70 ευρώ στην αρχή των μηνών Νοεμβρίου, Δεκεμβρίου, Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου, Μαρτίου και Απριλίου)

Καθηγητής : Δημήτρης Ασιθιανάκης (Βιογραφικό)

Επικοινωνία μέσω Facebook: https://www.facebook.com/dimitrios.asithianakis

Εγγραφές γίνονται σε όλη την διάρκεια του Σεμιναρίου αρκεί να υπάρχουν θέσεις. Το καλύτερο βέβαια θα είναι κάποιος να το παρακολουθήσει από την αρχή.

Στείλτε email με τα πλήρη στοιχεία σας (ΟΝΟΜΑ - ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ - ΤΗΛΕΦΩΝΟ - ΚΙΝΗΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ) στο infointernetinfo.gr με τίτλο ( ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕΣΩ ΙΝΤΕΡΝΕΤ) ή επικοινωνήστε μέσω τηλεφώνου Δημήτρης Ασιθιανάκης 210 5745625 - 6944 303397

ΕΞΑΜΗΝΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΜΕΣΩ ΙΝΤΕΡΝΕΤ 2018-2019