Σεμινάριo Ταξιδιωτικής Φωτογραφίας μέσω Ίντερνετ

Σεμινάρια Ταξιδιωτικής Φωτογραφίας Ομαδικά και Ατομικά με φυσική παρουσία

Η φωτογραφία και το ταξίδι είναι τουλάχιστον για μένα πράγματα απολύτως ενωμένα. Δεν μπορώ να σκεφτώ το ένα χωρίς αυτόματα να πάει το μυαλό μου και στο άλλο. Τα τελευταία χρόνια που διδάσκω τα δικά μου σεμινάρια για την τεχνική της ψηφιακής φωτογραφίας στους εξάμηνους κύκλους και τα 4 Βασικά Μαθήματα Φωτογραφίας για όλους...περισσότερα

Σεμινάριο για την Ταξιδιωτική φωτογραφία εξ αποστάσεως μέσω ίντερνετ

Ενημέρωση

Λόγω της μεγάλης συμμετοχής, καθώς και του μεγάλου ενδιαφέροντος για το σεμινάριο "Ο Τόπος μου" που αφορά την Ταξιδιωτική Φωτογραφία, δεν υπάρχουν ελεύθερες θέσεις μέχρι τον Μάρτιο του 2017...

Μπορείτε να ενημερωθείτε για τον εξάμηνο Κύκλο Μαθημάτων για την φωτογραφική λήψη που γίνεται στην Αθήνα στην ιστοσελίδα Ψηφιακή Φωτογραφια - Φωτογραφική Λήψη

Το σεμινάριο για την ταξιδιωτική φωτογραφία μέσω ίντερνετ είναι το πρώτο φωτογραφικό σεμινάριο που οργανώνουμε. Ονομάζεται "Ο τόπος μου" και στόχο έχει οι φωτογράφοι που θα το παρακολουθήσουν, να βελτιώσουν τα εκφραστικά τους μέσα, όσο αφορά τις ιδιαίτερες ανάγκες την ταξιδιωτικής φωτογραφίας. Στην διάρκεια του σεμιναρίου για την ταξιδιωτική φωτογραφία θα δίνονται σε όσους επιλέξουν να το παρακολουθήσουν συγκεκριμένες ασκήσεις. Η συζήτηση για τα αποτελέσματα των ασκήσεων αυτών θα γίνονται μια φορά την εβδομάδα σε 2ωρες διαδικτυακές συναντήσεις. Ο σκοπός του σεμιναρίου είναι η πλήρης φωτογραφική κάλυψη ενός τόπου από τον διδασκόμενο, με προτίμηση στον τόπο διαμονής του (όχι απαραίτητα), για μεγαλύτερη ευκολία και αμεσότητα στην εκτέλεση των ασκήσεων. Το σεμινάριο απευθύνεται σε φωτογράφους από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο, με μίνιμουμ εξοπλισμό μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή.

Σεμινάριο για την Ταξιδιωτική φωτογραφία εξ αποστάσεως μέσω ίντερνετ

 

Σεμινάριο ταξιδιωτική φωτογραφία Ι (Ο τόπος μου)

Διάρκεια σεμιναρίου 4 μήνες

Το σεμινάριο για την ταξιδιωτική φωτογραφία μέσω ίντερνετ είναι ατομικό και μπορεί να ξεκινήσει οποιαδήποτε στιγμή μέσα στην διάρκεια της χρονιάς μετά από συνεννόηση για τον καταλληλότερο χρόνο έναρξης του.

Το σεμινάριο περιλαμβάνει

Το σεμινάριο για την ταξιδιωτική φωτογραφία περιλαμβάνει:

Μια πρώτη διαδικτυακή συνάντηση για γνωριμία των εκπαιδευομένων με τον εκπαιδευτή. Μια γενική συζήτηση για το μέχρι εκείνη την στιγμή υπάρχων φωτογραφικό έργο των εκπαιδευομένων. Εκτίμηση του φωτογραφικού εξοπλισμού που διαθέτουν οι εκπαιδευόμενοι.

Δεύτερη συνάντηση. Μια εισαγωγή στην ταξιδιωτική φωτογραφία και την ιστορία της.

Τρίτη συνάντηση. Παρουσίαση του φωτογραφικού έργου σημαντικών φωτογράφων ταξιδιωτικής φωτογραφίας. Σύγχρονες τάσεις στην ταξιδιωτική φωτογραφία. Η παρουσίαση έχει σκοπό την ενημέρωση των εκπαιδευόμενων και την διεύρυνση της οπτικής τους αντίληψης σε σχέση με την ταξιδιωτική φωτογραφία.

10 εβδομαδιαίες συγκεκριμένες φωτογραφικές ασκήσεις σχετικές με την ταξιδιωτική φωτογραφία, που ο εκπαιδευόμενος θα καλύψει με την δική του φωτογραφική ματιά. Οι ασκήσεις έχουν σκοπό μέσα από την συζήτηση και την κριτική, να βελτιώσουν την τεχνική κατάρτιση, να λύσουν τις όποιες απορίες, αλλά και να δυναμώσουν την εμπειρία των εκπαιδευομένων στην αντιμετώπιση συγκεκριμένων φωτογραφικών συνθηκών.

Οι 10 ασκήσεις ακολουθούνται από 10 δίωρες συναντήσεις όπου γίνεται συζήτηση, κριτική, εκτίμηση των φωτογραφιών που δημιουργήθηκαν κατά την διάρκεια των ασκήσεων.

Μετά το τέλος των ασκήσεων γίνονται δύο διαδικτυακές συναντήσεις όπου δημιουργείτε ένα portfolio με οδηγίες για πως θα τυπωθούν και θα παρουσιαστούν οι φωτογραφίες. Αν το επιθυμούν οι εκπαιδευόμενοι, οι φωτογραφίες τους μπορούν να δημοσιευτούν στο διαδίκτυο μαζί με το βιογραφικό τους. Σε όλη την διάρκεια των ασκήσεων υπάρχει υποστήριξη μέσω email. Στο τέλος του σεμιναρίου δίνονται σημειώσεις που καλύπτουν όλη την φιλοσοφία του σεμιναρίου και περιέχουν και σημαντικές πληροφορίες για παραμέτρους της ταξιδιωτικής φωτογραφίας, όπως το πως μπορεί να κερδίζει κανείς χρήματα από την ταξιδιωτική φωτογραφία ή την προβολή του φωτογραφικού μας έργου μέσω του ίντερνετ.

Για όσους ενδιαφέρονται για το σεμινάριο ταξιδιωτικής φωτογραφίας μέσω ίντερνετ Ταξιδιωτική Φωτογραφία Ι (Ο τόπος μου), μπορούν να μας στείλουν email στο infointernetinfo.gr με τίτλο ( ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Ι ) με Όνομα - τόπο κατοικίας - Τηλέφωνο επικοινωνίας ώστε να σας ενημερώσουμε αναλυτικότερα για το τι περιλαμβάνει το σεμινάριο και για το κόστος του.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ - ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Ι (Ο ΤΟΠΟΣ ΜΟΥ)