Φωτογραφική Λήψη - Φωτογραφική τεχνική - Ψηφιακή Φωτογραφία

6Μηνος Κύκλος Μαθημάτων Φωτογραφίας από το fotoart και τον Δημήτρη Ασιθιανάκη για την περίοδο

Φεβρουάριος 2022 - Ιούλιος 2022

Πληροφορίες Επικοινωνία μέσω Facebook: https://www.facebook.com/dimitrios.asithianakis

Όλα τα μαθήματα του fotoart λόγω της πανδημίας του Κορωνοιού γίνονται εξ αποστάσεως μέσω ίντερνετ!!!

Διαθέσιμες θέσεις μόνο στο πρωινό τμήμα!

Ο 6μηνος κύκλος μαθημάτων από τον Φεβρουάριο του 2022 μέχρι τον Ιούλιο του 2022, που αφορά την φωτογραφική λήψη και γενικά την φωτογραφική τεχνική, έχει σκοπό την μελέτη της τεχνικής της φωτογραφίας και όλων των παραμέτρων που αφορούν τον φωτογραφικό εξοπλισμό της σύγχρονης ψηφιακής φωτογραφίας. Μια εξάμηνη μελέτη που θα προσφέρει τις γνώσεις που είναι απαραίτητες στον φωτογράφο για να μπορεί απερίσπαστος να αφιερωθεί στην παραγωγή φωτογραφικού έργου χωρίς ανασφάλειες.

Τα μαθήματα για την φωτογραφική λήψη εκτός από τα θεωρητικά μαθήματα που θα καλύψουν όλα τα ζητήματα της φωτογραφικής τεχνικής από την λειτουργία των φωτογραφικών μηχανών, τους φακούς και τα αξεσουάρ μέχρι τα προγράμματα ψηφιακής επεξεργασίας και τις μεθόδους εκτύπωσης και παρουσίασης των φωτογραφιών, θα περιλαμβάνουν κυρίως φωτογραφικές ασκήσεις. Με την συζήτηση και την κριτική των αποτελεσμάτων των ασκήσεων οι μαθητές θα λύσουν όλες τις απορίες τους για τα ζητήματα της φωτογραφικής λήψης και της αντιμετώπισης του οποιουδήποτε προβλήματος. Ταυτόχρονα στα μαθήματα γίνεται παρουσίαση και ανάλυση του έργου σημαντικών φωτογράφων από όλη την ιστορία της φωτογραφίας καθώς και τα σημαντικά ρεύματα και κινήματα της φωτογραφίας, όπως και η σχέση της με τις υπόλοιπες τέχνες.

Ο κύκλος των μαθημάτων Φωτογραφική Λήψη –Τεχνική της Φωτογραφίας - Ψηφιακή φωτογραφία, απευθύνεται και σε αρχάριους φωτογράφους αλλά και σε προχωρημένους που θα μπορούν να ωφεληθούν από την συστηματοποίηση των γνώσεων τους μέσα από την συγκεκριμένη εκπαιδευτική διαδικασία. Το μόνο που χρειάζεται να έχουν οι συμμετέχοντες στην διάθεση τους, είναι μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή με δυνατότητα χειροκίνητων ρυθμίσεων ταχύτητας και διαφράγματος (manual). H ιδανική επιλογή είναι μια DSLR ή μια mirroless που αλλάζουν φακό, αλλά όλες οι φωτογραφικές μηχανές μας κάνουν (σούπερ ζουμ, κόμπακτ κλπ). Επειδή με ρωτάνε πολλοί φίλοι. Ναι μπορεί κάποιος να παρακολουθήσει τα μαθήματα και να τραβάει τις ασκήσεις με το κινητό, αλλά όμως δεν θα εκμεταλλευτεί πλήρως την ύλη των μαθημάτων. Αργά η γρήγορα θα αναζητήσει καλύτερη φωτογραφική μηχανή. Οπότε καλύτερα να το κάνει από την αρχή.

Τα 4ωρα εβδομαδιαία μαθήματα είναι δομημένα έτσι ώστε να τα παρακολουθεί και κάποιος αυτόνομα, όσο αφορά το θεωρητικό μέρος τους. Έτσι μπορεί να ξεκινήσει το σεμινάριο οποιαδήποτε στιγμή κατά την διάρκεια του. Όμως επειδή είναι σημαντικό οι συμμετέχοντες να έχουν κάνει όλες τις ασκήσεις, καλό είναι να παρακολουθήσουν τον κύκλο μαθημάτων από το ξεκίνημα του. Υπάρχει η δυνατότητα για τις καθυστερημένες εγγραφές να κάνουν τα μαθήματα που έχουν χάσει.

Με την εγγραφή τους οι μαθητές μαζί με τον δάσκαλο συμμετέχουν σε ένα κλειστό group στο facebook όπου τους δίνεται η δυνατότητα να αντάλλαξουν απόψεις, να λύσουν απορίες μέχρι να έρθει το επόμενο μάθημα. Εκεί δίνονται και Links αν κάποιος θέλει να εμβαθύνει σε ορισμένα θέματα ή στο έργο κάποιων φωτογράφων που παρουσιάζονται στα εβδομαδιαία μαθήματα, εκεί δίνονται και τα διάφορα βιβλία. Ταυτόχρονα τα εβδομαδιαία μαθήματα του εξάμηνου κύκλου εμπλουτίζονται με έκτακτες προβολές ταινιών και ντοκυμαντέρ σχετικών με την φωτογραφία, επισκέψεις σε φωτογραφικές εκθέσεις και φωτογραφικές βόλτες. Σε όσους είναι κοντά στην Αθήνα και εφόσον το επιτρέψουν οι ιδιαίτερες συνθήκες. Σε όσους παρακολουθούν τον εξάμηνο κύκλο δίνονται δωρεάν σε ηλεκτρονική μορφή τα βιβλία του Δημήτρη Ασιθιανάκη.

 

Έναρξη Μαθημάτων αρχές Φεβρουαρίου 2022

 

4 ώρες την εβδομάδα - Συνολικά πάνω από 120 ώρες

Κόστος Μαθημάτων 480 ευρώ (Πληρωμή: 6 μηνιαίες δόσεις των 80 ευρώ 1η Δόση τον Φεβρουάριο ή ταυτόχρονα με την εγγραφή και στην συνέχεια αρχές Μαρτίου, Απριλίου, Μαίου, Ιουνίου και Ιουλίου)

Καθηγητής : Δημήτρης Ασιθιανάκης (Βιογραφικό)

Επικοινωνία μέσω Facebook: https://www.facebook.com/dimitrios.asithianakis

Εγγραφές γίνονται σε όλη την διάρκεια του Σεμιναρίου αρκεί να υπάρχουν θέσεις. Το καλύτερο βέβαια θα είναι κάποιος να το παρακολουθήσει από την αρχή.

Στείλτε email με τα πλήρη στοιχεία σας (ΟΝΟΜΑ - ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ - ΤΗΛΕΦΩΝΟ - ΚΙΝΗΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ) στο infointernetinfo.gr με τίτλο ( ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΑΡΧΕΣ 2021) ή επικοινωνήστε μέσω τηλεφώνου - Δημήτρης Ασιθιανάκης 210 5745625 - 6944 303397

Περισσότερες πληροφορίες

Τι λένε οι μαθητές που παρακολούθησαν τον εξάμηνο κύκλο μαθημάτων

Θυμάμαι σαν χθες την πρώτη μας “fotoart” γνωριμία... -"Για πείτε μου ένας ένας... Ποιός είναι ο στόχος σας.... Ακούστηκαν πολλές απαντήσεις και θέλω απ'όλους ... Όταν ήρθε η σειρά μου είπα...: "Αγαπώ την φωτογραφία από μικρή και θα ήθελα να μάθω...Όπως και να έχει όμως θέλω να χαρώ αυτό το φωτογραφικό ταξίδι..." Και το ταξίδι έγινε... Ένα ταξίδι, που μετά απ'όλο αυτό που ζήσαμε,τίποτα δεν είναι το ίδιο... Ο τρόπος που παρατηρούμε, που σκεφτόμαστε,που αντιλαμβανόμαστε, που κρίνουμε το τι και το πως. Ο τρόπος έκφρασης...τρόπος ζωής μας... Όσο για την φωτογραφική μας πρόοδο...; Ο χρόνος θα το πει. Απίστευτη εμπειρία πραγματικά! Κάποτε μου είπες ότι τον δάσκαλο τον βρίσκει ο μαθητής. Πως όταν γεννηθεί η ανάγκη, εκείνος οδηγείται στον δάσκαλο του... Δεν ξέρω...πραγματικά...πάντως θεωρώ πολύ μεγάλη τιμή και ευλογία αυτή την συνάντηση! Το "ταξίδι" αυτό λοιπόν ήταν από τα ομορφότερα της ζωής μου... Ευχαριστώ !!!

Κασσιανή

Η φωτογραφία είναι ένας τρόπος έκφρασης της πραγματικότητας γύρω μας. Κάποιοι διαθέτουν έμφυτο ταλέντο και κάποιοι χρειάζονται απλά κάποιον με πείρα, γνώσεις αλλά και αγάπη γι' αυτό που κάνει, ώστε να ξυπνήσει τον ''καλλιτέχνη'' που κρύβεται μέσα τους.Ο δάσκαλος διαδραματίζει πολύ σημαντικό ρόλο σε αυτό.

Η συμμετοχή μου στον κύκλο σεμιναρίων του κύριου Δημήτρη με έκανε να αγαπήσω τη φωτογραφία.Το πάθος του για την φωτογραφία, η μεταδοτικότητα, η ενέργεια, η κατανόηση, ο επαγγελματισμός και η θετική ατμόσφαιρα στην τάξη ήταν κάθε φορά στο 100%. Το σεμινάριο αυτό μας δίδαξε οτι η φωτογραφία είναι τέχνη και όχι επάγγελμα, μια τέχνη με την οποία μπορεί να ασχοληθεί ο καθένας, αρκεί να το θέλει πραγματικά και να αφιερώσει χρόνο ώστε να ανακαλύψει τι του ταιριάζει και τι ''κουμπώνει'' πάνω του καλύτερα.

Μέσα από την πρακτική εφαρμογή του θεωρητικού πλαισίου, σε καθημερινή μπορώ να πω βάση, μπορέσαμε να αυτο-βελτιωθούμε, να ενισχύσουμε την αυτοπεποίθηση και την αυτοεκτίμηση μας σαν φωτογράφοι, να διευκολύνουμε την φωτογραφική μας πορεία, μα πάνω απ' όλα να αντιληφθούμε την καθημερινότητα με άλλο μάτι, πιο όμορφο και πιο δημιουργικό.

Αρετή

Όταν ξεκίνησα το σεμινάριο, ήθελα να μάθω να χειρίζομαι και να ρυθμίζω σωστά την μηχανή μου για να βγάζω καλές φωτογραφίες. Ο Δημήτρης όμως πέρα από τις τεχνικές που μας έμαθε, εμβάθυνε περισσότερο στο να βγάλει τον φωτογράφο από μέσα μας, που με τη μηχανή του αποτυπώνει τη στιγμή το συναίσθημα και την ένταση μέσα σε ένα κάδρο. Η κατάρτιση και το ταλέντο του μας οδήγησε να βρει ο καθένας μας τον καλλιτέχνη μέσα του.

Δημήτρη σε ευχαριστώ πολύ γιατί με τις γνώσεις και την εμπειρία σου, στέκεσαι κοντά μου σε οτιδήποτε χρειάστηκα ακόμα και μετά την λήξη των μαθημάτων.

Μιχάλης

Τα λόγια μου για τα σεμινάρια φωτογραφίας του Δημήτρη (του δάσκαλου όπως συνηθίζω να τον αποκαλώ και όχι άδικα) είναι λίγα αλλά περιεκτικά όπως και τα μαθήματα του...Με κυριότερο προτέρημα το φιλικό περιβάλλον και την ουσιαστική εκπαίδευση τοσο πανω στην ιστορία της φωτογραφίας οσο και τις τεχνικές της είχα την ευκαιρία να εμβαθύνω και να γίνω καλύτερη σ'αυτο που μέχρι εκείνη τη στιγμή αποκαλούσα "απλο χόμπι"...Παράλληλα είχα την τύχη να γνωρίσω έναν άνθρωπο με πάθος για την τέχνη της φωτογραφίας, άριστο επαγγελματία και κυριως εναν αξιόλογο δάσκαλο με μεταδοτικότητα και μεράκι για αυτό που έχει αναλάβει μακριά απο κάθε στερεοτυπική και απρόσωπη διδασκαλία!

Ιωάννα

Για πολύ καιρό με απασχολούσε το να μάθω να τραβώ "σωστές" φωτογραφίες, κι έτσι πήρα την απόφαση να το ψάξω για να κάνω κάποια μαθήματα. Ύστερά από αρκετά τηλεφωνήματα σε διάφορους υπεύθυνους για σεμινάρια φωτογραφίας, κατέληξα και επέλεξα τον Δημήτρη. Περιττό να αναφέρω ότι με κέρδισε από την πρώτη στιγμή, από την πρώτη κιόλας τηλεφωνική μας συνομιλία. Φιλικότατος και όπως αποδείχτηκε και στην πορεία των μαθημάτων, Άνθρωπος, που κάνει αυτό που κάνει με πολύ διάθεση και μεράκι.Ο Δημήτρης φαίνεται (και το δείχνει) ότι είναι απίστευτα ενημερωμένος για ό,τι έχει να κάνει με τη φωτογραφία.

Όσον αφορά τα μαθήματα, ο αριθμός των ατόμων που συμμετείχαν σε κάθε τμήμα ήταν προσεχτικά επιλεγμένος (max 12 άτομα), γεγονός που βοηθούσε την εποικοδομητική συζήτηση. Οι ασκήσεις που μας ανέθετε ήταν τέτοιες ώστε να σε βοηθούν να βλέπεις πράγματα που ίσως και να μην τα παρατηρούσες, ακόμα κι αυτά βρίσκονταν καθημερινά τριγύρω σου. Η κριτική που ακολουθούσε, πάνω στις φωτογραφίες που είχε φέρει ο κάθε μαθητής, "σήκωνε" συζήτηση η οποία αναδείκνυε τα δυνατά και αδύνατα σημεία του κάθε μαθητή. Αυτό, πιστεύω, ότι ήταν και το σημείο εκείνο το οποίο εμένα προσώπικά με έκανε καλύτερο στην λήψη φωτογραφιών. Ένα επίσης σημαντικό χαρακτηριστικό του Δημήτρη το οποίο πρέπει να αναφερθει, είναι ότι δεν έχει "στεγανά": η κριτική του προς τις φωτογραφίες μας δεν ήταν αυστηρη, βασισμένη σε κανόνες. Ανοιχτός προς όλες τις κατευθύνσεις και οπτικές γωνίες με έναν και μόνο σκοπό: καλύτερο οπτικό αποτέλεσμα! Αυτό είναι η τέχνη της φωτογραφίας!

Επίσης, οποιοδήποτε θέμα σχετικό με τη φωτογραφία (είτε θεωρητικό είτε τεχνικής φύσης) απασχολούσε κάποιον απο τους παρευρισκόμενους, αναλυόταν προς ενημέρωση όλων. Βεβαια, κανείς δεν μπορεί να γίνει Ο ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ, κάνοντας απλά και μόνο κάποια σεμινάρια. Είναι τόσα που πρέπει να λάβει κανείς υπόψιν του που νομίζω ότι παίρνει χρόνια. Αυτό που ήθελα όμως, το πήρα: τα βασικά εκείνα στοιχεία που θα έχω ως πάτημα για να συνεχίσω και περαιτερω την ενασχόλησή μου με την φωτογραφία. Μπράβο σου Δημήτρη, συνέχισε την ωραία δουλειά που κάνεις!

Παναγιώτης

Παρακολούθησα τα μαθήματα φωτογραφίας το εξάμηνο 2014-2015. Αυτό που θα ήθελα να πω, ειναι ότι για μένα το κάθε μάθημα, πέρα από τις γνώσεις για τη φωτογραφία (που ο κ. Ασιθιανάκης μας έδειχνε με τρόπο κατανοητό και μεγάλη υπομονή :) ) ήταν και μια πηγή έμπνευσης και δημιουργικότητας. Ο δάσκαλος, τα παιδιά στο τμήμα, οι φωτογραφικές βόλτες - όλη η ατμόσφαιρα των μαθημάτων - δημιουργούσαν ένα κλίμα, που μετά το τέλος τον μαθημάτων μου έλειψε απίστευτα. Έμαθα, πέρα από τεχνικά και θεωρητικά πράγματα για τη φωτογραφία και να φτιάχνω site, που διδάσκει ο κ. Ασιθιανάκης σε ξεχωριστό μάθημα και το συνιστώ!

Ιρίνα

Όταν αγόρασα μια dslr φωτογραφική μηχανή, ήθελα να μάθω να την χρησιμοποιώ σωστά και να τραβάω όσο το δυνατών καλύτερες φωτογραφίες. Από την πρώτη κιόλας στιγμή στο τηλεφώνημα με τον Δημήτρη, ήταν πρόθυμος να μου λύσει όλες τις απορίες. Ο Δημήτρης είναι παθιασμένος, αγαπάει την φωτογραφία και αυτό βγαίνει στο μάθημα. Πάντα υπομονετικός μεταδοτικός και με όρεξη να βοηθήσει όλους τους μαθητές.

Το κλίμα πολύ φιλικό και ευχάριστο, και το μάθημα ωραία δομημένο. Κάτι ακόμα που μου άρεσε, όταν κάναμε τις εργασίες τα σχόλια του δασκάλου ήταν πάντα εύστοχα και με βοήθησαν πολύ να βελτιωθώ. Πλέον έχοντας παρακολουθήσει το εξάμηνο μαθημάτων έχω τις καλύτερες εντυπώσεις από τον Δημήτρη και το μάθημα, και μπορώ να πω ότι μου άλλαξε εντελώς τον τρόπο σκέψης όσο άφορα την φωτογραφία. Με έκανε να αγαπήσω την φωτογραφία, να την βάλω στη ζωή μου και να δημιουργώ.

Άλεξ

Στείλτε email με τα πλήρη στοιχεία σας (ΟΝΟΜΑ - ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ - ΤΗΛΕΦΩΝΟ - ΚΙΝΗΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ) στο infointernetinfo.gr με τίτλο (ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΗΨΗ- ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ) ή ( ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΑΡΧΕΣ 2021 ΠΡΩΙΝΟ ΤΜΗΜΑ) ή ( ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΑΡΧΕΣ 2021 - ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ ΤΜΗΜΑ)

Επικοινωνία στα τηλέφωνα Δημήτρης Ασιθιανάκης 210 5745625 - 6944303397

Κάντε με φίλο στο facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι

https://www.facebook.com/dimitrios.asithianakis

Που θα γίνονται οι Κύκλοι Μαθημάτων φωτογραφίας για το 2021-2022

Όλα τα μαθήματα του fotoart λόγω της πανδημίας του Κορωνοιού γίνονται εξ αποστάσεως μέσω ίντερνετ!!!

Τα μαθήματα φωτογραφίας θα γίνονται στην έδρα του fotoart Αλκίμου 148 στο Περιστέρι (Οδηγίες πρόσβασης στην έδρα του fotoart).

ΨΗΦΙΑΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΗΨΗ - ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ 2021